2010. október 22.

Spagetti frutti di mare




Hozzávalók

50 dkg durum spagetti

50 dkg tenger gyümölcsei keverék
1,5 dl tejszín
0,5 dl fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyemlevél
1 ág oregánó

1 teáskanál étkezési keményítő
5 dkg reszelt sajt


Egy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, belereszeljük a fokhagymát, beleszórjuk az apróra vágott fűszernövényeket és az egészet kicsit megfuttatjuk benne.
Rátesszük a tenger gyümölcsei keveréket, sózzuk és 5-10 percig pároljuk.  Felöntjük a tejszínnel, a borban elkevert keményítővel, majd beleforgatjuk a reszelt sajtot és összeforraljuk.
A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük és az elkészült szósszal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: