2010. október 10.

Tárkonyos vadragu leves





Hozzávalók 8 személyre

1 kg őz- vagy szarvashús ( lapocka vagy comb )
25 dkg vargányagomba
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 vöröshagyma
2 dl tejszín
olaj vagy zsír
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors
tárkony



A húst kisebb kockára vágjuk, a sárgarépát, petrezselymet megtisztítjuk, felkarikázzuk. Kevés olajon vagy zsíron az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, rádobjuk a húst, majd felengedjük vízzel. Sózzuk.
Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a petrezselymet, a sárgarépát és a gombát.
Amint megpuhult a hús és a zöldségek, beleöntjük a tejszínt is, őrölt borssal és tárkonnyal ízesítjük, és az egészet összeforraljuk. Ha szükséges még sózzuk.

Nincsenek megjegyzések: