2012. február 3.

Almás palacsinta vaníliafagylalttal




Hozzávalók 12 darabhoz

A palacsintatésztához
30 dkg liszt
3 tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
egy csipet só
4 dl tej
1 dl szódavíz

A töltelékhez
1 kg alma
10 dkg barna cukor
5 dkg vaj
½ kávéskanál fahéj
20 ml víz
1 kávéskanál vaníliás pudingpor

A tálaláshoz
12 gombóc vaníliafagylalt


Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, majd olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 12 palacsintát sütünk belőle.
A töltelékhez meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk az almákat. Lábosban, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a vajat a cukorral és hozzáadjuk az almát. Fahéjjal ízesítjük és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
Elkeverjük a pudingport a vízben, az almához öntjük és besűrítjük. Langyosra hűtjük.
Megtöltjük a palacsintákat a töltelékkel, aztán először félbe, majd negyedbe hajtjuk.
Megszórjuk porcukorral és  egy gombóc vaníliafagylaltot kanalazunk mellé. Ízlés szerint meglocsolhatjuk olvasztott étcsokoládéval.

Könnyen és gyorsan keverhetjük csomómentesre a palacsintatésztát, ha először tálkában felverjük a tojást, úgy öntjük a liszthez.
A pudingpor helyett ugyanannyi étkezési keményítőt és néhány csepp vaníliakivonatot is használhatunk. 


7 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon ínycsiklandozó!:) És a kép is csodásan sikerült!:)

Blogkonyha írta...

Nagyon guszta! Most a fagyit lehagynám róla, mert egész nap fáztam...de egy palacsinta jöhetne a sok-sok almával!

Petra írta...

Nagyon finom, tetszik. :)

Citromhab írta...

Roza, Petra köszönöm.

Krisz, a meleg szobában nem olyan szörnyű egy gombóc hideg fagyi, a palacsinta viszont sokkal finomabb így:-))

tücsi írta...

Óóó, ez nagyon guszta.Isteni lehet.:))

Elisabeth írta...

A fagylaltot kihagynám a diétám végett, de az almával töltött palacsintát én is többször készitettem, ami nagyon guszta, és finom...szép a tálalás is, és a fotó ugyszintén!

Citromhab írta...

Elisabeth, köszönöm.