2013. január 19.

Narancsos sült túrótorta - cukormentes




Az ünnepek alatt bizony néhány kiló nálunk is felszaladt, ezért most egy ideig mérsékeljük a szénhidrát- és zsírfogyasztásunkat.
Ebből az apropóból készült most cukormentes változatban ez a torta.


Hozzávalók 18 cm-es tortaformához

A tésztához
15 dkg liszt
6 dkg margarin vagy vaj
1 kisebb tojás
2 dkg nyírfacukor (xilit)
1 kávéskanál tejföl
késhegynyi sütőpor
csipet só

A töltelékhez
25 dkg sovány túró
4 dkg étkezési keményítő
25 dkg 12%-os zsírtartalmú tejföl
8 dkg nyírfacukor (xilit)
1 tojás
fél narancs reszelt héja
vanília
csipet só

A narancszseléhez
2,5 dl frissen facsart narancslé
1 kávéskanál citromlé
2 dkg nyírfacukor (xilit)
2 dkg étkezési keményítő
vanília

A töltelék hozzávalóit elkeverjük és botmixerrel pépesítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és enyhén lisztezett felületen kerekre nyújtjuk. Sütőpapírt helyezünk a tortaforma aljába. Kibéleljük a formát a tésztával úgy, hogy körben az oldalát is befedjük, és beleöntjük a tölteléket.
170 fokos sütőben addig sütjük, amíg töltelék teljesen meg nem szilárdul.
Langyosra hűtjük a tortát, közben elkészítjük a narancszselét.
A zselé hozzávalóit hidegen csomómentesre keverjük, folyamatosan kevergetve felforrósítjuk, besűrítjük, majd a tűzről levéve azonnal a torta tetejére simítjuk.
Megvárjuk amíg teljesen megdermed a narancszselé és szeleteljük.



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyönyörű a torta, nemsokára el is készítem.
Lenne egy másik kérdésem..Egy korábbi bejegyzésedben bemutattad, hogyan készítesz csokoládédíszeket és ott azt írtad, hogy fóliára kell rajzolni a csokival..Ez a fólia pontosan milyen? Vagy sima sütőpapírral is működik?

Citromhab írta...

Köszönöm szépen! A csokidíszek rajzolásához egy egyszerű zacskó is megteszi vagy bármilyen nylon fólia, de jobb minőségű sütőfólia is tökéletesen megfelel.