2013. február 22.

Tonhalas spagetti



Egyszerű és gyors ebéd vagy vacsora.


Hozzávalók 4 személyre

30 dkg spagetti
1 tonhalkonzerv (180 g)
1 csokor petrezselyemzöld
80 ml olívaolaj
2-3 evőkanál tejföl
őrölt bors

A tálaláshoz
fekete olívabogyó
petrezselyemlevél

Lecsöpögtetjük a tonhalkonzervet, és villával összetörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, az olívaolajat és a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és krémesre keverjük.
Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, szűrőkanállal tálba szedjük, és elkeverjük a tonhalas szósszal.
Fekete olívabogyóval és petrezselyemlevéllel tálaljuk.

2 megjegyzés:

tücsi írta...

Biztos nagyon finom, de én a tonhalat nem szeretem. A fiam imádná!!!

Citromhab írta...

Tücsi, a hal általában nagyon megosztó étel, van aki imádja és van aki rá se tud nézni...nálunk is így van ez, a család egyik fele szereti, a másik egyáltalán nem :-)