2013. október 11.

Céklasaláta




Sült céklából készült saláta, mely sokkal ízletesebb és tápanyagokban gazdagabb, mint a vízben főzött változata.

Hozzávalók

1,5 kg cékla
2 evőkanál olívaolaj
2-3 evőkanál balzsamecet
1-2 evőkanál borecet

őrölt kömény

A céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk, tepsibe tesszük és megsütjük.
Akkor jó, ha egy késsel megszúrva puhának találjuk, ez kb. 1-1,5 óra sütőtől függően.
A megsült céklát langyosra hűtjük, lehúzzuk a héját, végeit levágjuk és felkockázzuk (vagy csíkozzuk).
Ráöntjük az olívaolajat, a kétféle ecetet, ízlés szerint sózzuk és köménnyel ízesítjük.
Az egészet átforgatjuk és legalább félórát állni hagyjuk, hogy az ízek kellően összeérjenek.

1 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

Hmmm, ez isteni! Fetával vagy kecske sajttal szoktuk "turbózni" :)