2013. október 12.

Mazsolás kuglóf





Hozzávalók 22 cm átmérőjű formához

20 dkg vaj
25 dkg cukor
3 tojás
1 citrom leve és reszelt héja
2 dll tej
50 dkg liszt
10 g sütőpor
5 dkg mazsola
0,5 dl rum
vaj a forma kenéséhez

A mazsolára öntjük a rumot, félretesszük. A sütőt 170 fokra melegítjük.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, a cukrot, a citrom héját és levét.
Habverővel 2-3 percig keverjük, majd beleöntjük a tejet és apránként adagolva hozzákeverjük a lisztet is, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
A mazsolát leszűrjük, és ezt is a tésztába forgatjuk. Vajjal kikenjük a formát, belesimítjuk a masszát, és a sütőbe toljuk.
60-70 percig sütjük a kuglófot, majd langyosra hűtjük és tálra vagy rácsra borítjuk.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: