2013. november 15.

Chilis bab - Chili con carne




Az egyik leggyakrabban készülő étel nálunk, mert gyors, egyszerű és a gyerekek imádják.


Hozzávalók

50 dkg darált marhahús
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
50 ml olaj
1 zöldpaprika
15 dkg sűrített paradicsom
1 csemege kukorica konzerv
1 vörösbab konzerv

bors
1/2 kávéskanál oregánó
egy csipet fahéj
chilipaprika

Az apróra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát az olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a szintén apróra vágott zöldpaprikát és pár percig tovább pároljuk az egészet.
Belerakjuk a darált húst, amit kevergetve fehéredésig pirítunk.
Sózzuk, fűszerezzük, ízlés szerinti mennyiségű tört chilit szórunk bele. Beleforgatjuk a levétől leszűrt babot és kukoricát, majd félig lefedve, lassú tűzön 30-40 percig sütjük a ragut.
Végül ráöntjük a paradicsomot és ha túl sűrű lenne, egy kevés vizet is adunk hozzá, majd összeforraljuk. Ha szükséges még sózzuk.
Kenyérrel, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: