2013. december 3.

Raffaello golyó




Házilag készült Raffaello golyók, most nem csak kókuszreszelékbe, hanem cukor- és csokoládédarába is forgatva.

Hozzávalók
60 ml víz
20 dkg cukor
20 dkg sovány tejpor
15 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék
egész mogyorószemek

A hempergetéshez
kókuszreszelék
cukordara
csokoládédara

A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd langyosra hűtjük.
A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a szirupot és az egészet egynemű masszává gyúrjuk.
Diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy szem mogyorót teszünk.
Végül tetszés szerint kókuszreszelékbe, cukor- vagy csokoládédarába forgatjuk őket.

Nincsenek megjegyzések: