2014. január 29.

Túrós palacsintatorta



Hagyományos túrós palacsinta tortaként tálalva.

Hozzávalók

A palacsintához
20 dkg liszt
2 tojás
1 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
csipet só
2,5 dl tej
1 dl szóda- vagy ásványvíz

A töltelékhez
50 dkg túró
3-4 evőkanál cukor
½ citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
mazsola (elmaradhat)

A díszítéshez
mazsola (elmaradhat)
porcukor
reszelt citromhéj

Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, majd olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8-9 palacsintát sütünk belőle.
A töltelék hozzávalóit elkeverjük. Az első palacsintát megtöltjük, hagyományos módon feltekerjük, és ferdén vágva felszeleteljük, félretesszük.

A maradék palacsintát a túróval rétegezve összeállítjuk, a tetejére helyezzük a palacsintatekercseket. Megszórjuk mazsolával, porcukorral, reszelt citromhéjjal és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: