2014. november 15.

Márványsütemény





Hozzávalók 35 x 13 cm-es formához

25 dkg vaj
35 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
5 tojás
50 dkg liszt
10 g sütőpor
4 + 1 evőkanál tej
1 evőkanál rum
2 csapott evőkanál kakaópor
pár csepp mandulaaroma


A vajat megolvasztjuk, majd a cukrokat, a tojásokat, és 4 evőkanál tejet a felsorolás sorrendjében belekeverünk. A sütőporral vegyített lisztet kisebb adagokban adjuk a masszához és csomómentesre keverjük.
Az egészet kétfelé vesszük. Az egyik részbe beledolgozunk még egy evőkanál tejet, egy evőkanál rumot és a kakaót, a  másik részbe pedig pár csepp mandulaaromát.
A vékonyan kivajazott és lisztezett forma aljába kanalazzuk a világos tészta negyedét. Erre jön a kakaós tészta negyede, majd ezt a rétegezést még egyszer megismételjük.
180 fokos sütőben 45-55 perc alatt megsütjük.
Még melegen kiborítjuk a formából, és ha langyosra hűlt, szeleteljük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Mekkora formában sütjük, mert az 50 dkg liszt jókora adag. Éva

Éva írta...

Elnézést, figyelmetlen voltam, meg van a méret. Éva