2015. március 21.

Túrós lepényke





Hozzávalók

50 dkg krémesebb állagú túró
2 tojás
10 dkg cukor
csipetnyi só
1 teáskanál vaníliakivonat
17 dkg finomliszt
1/2 kávéskanál sütőpor

A sütéshez
3-4 evőkanál olaj

A túrót, a tojást, a cukrot, a sót és a vaníliát kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport, és kanállal jól összedolgozzuk.
Palacsintasütőben felforrósítjuk az olajat. Vizes kézzel 8-10 cm átmérőjű lepénykéket formázunk a masszából, és közepes vagy alacsony lángon először az egyik, majd a másik oldalukat is megsütjük.
Egyszerre kettőnél többet ne tegyünk a palacsintasütőbe, mert gyorsan sülnek.
Tetszőleges ízű lekvárral vagy gyümölcsöntettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: