2015. október 23.

Őszi gyümölcsleves




Hozzávalók 4 literhez

3 körte
3 alma
2 birsalma
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1/2 kávéskanál fahéj
8-10 szegfűszeg
fél citrom reszelt héja és leve
2 dl tejszín
1 púpozott evőkanál liszt


Az almákat meghámozzuk, a körtét és a birsalmát nem szükséges. Negyedeljük a gyümölcsöket, magházukat eltávolítjuk, és kisebb kockákra vágjuk.
Annyi vízben, amennyi ellepi odatesszük főni. Hozzáadjuk a cukrokat, a sót, a fahéjat, a szegfűszeget és a citromot.
Ha megpuhultak a gyümölcsök, kevés vízben csomómentesre keverjük a lisztet, és a tejszínnel együtt a leveshez öntjük. Kevergetve felforraljuk az egészet.

Nincsenek megjegyzések: