2017. február 3.

Zöldségleves grízgaluskával





Hozzávalók 4 személyre

50 dkg friss vagy mirelit petrezselyemgyökér, sárgarépa, karfiol, brokkoli, zöldborsó vegyesen
2 evőkanál olaj

1 teáskanál ételízesítő

A grízgaluskához
1 tojás
2-3 evőkanál búzadara
fél kávéskanál friss vagy szárított petrezselyemzöld (elmaradhat)
késhegynyi só
egy csipet szódabikarbóna

Az olajat felforrósítjuk és rádobjuk a megtisztított és kisebb darabokra vágott/karikázott zöldségeket.
2-3 percig dinszteljük, majd felengedjük 2 liter vízzel.
Sózzuk és takarék lángon addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen meg nem puhulnak.
Ekkor a tojást a sóval, a szódabikarbónával, a petrezselyemzölddel és annyi búzadarával, hogy se nem túl lágy,se nem túl kemény masszát kapjunk, összekeverjük.
Két kanál segítségével mogyorónyi galuskákat szaggatunk belőle a levesbe és még kb. 12-15 percig főzzük.
Ezalatt a galuskák szépen meghíznak és megpuhulnak.
A főzés végén az elpárolgott vizet pótoljuk és ha kell, még sózzuk.
A zöldségek összetételét ízlés szerint változtathatjuk, esetleg kevés gombát is adhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: